top of page

Blog No.1 - 5+1 fotózási tipp karantén idejére

Elterveztem...

Elterveztem, hogy írni fogok. Írni fogok arról mióta várom, hogy belevágjak.. Mennyi kétely volt bennem.. Mennyit tanultam, dolgoztam ezért.. és hogy végre itt vagyok. Végre itt a honlap , itt a facebook oldalam / https://www.facebook.com/cserepeseviphotography/ /, a vadonatúj instagram oldalam / https://www.instagram.com/cserepesevi_photography/?hl=hu / és hogy induljon a banzáj! Gyertek fotózzunk, nevessünk, játsszunk, alkossunk örök emlékeket együtt!!!

De nem..

Még nem...


De tudjátok mit? Ne maradjanak el egy időszak emlékei sem...

Most sokan gondolhatjátok, ki akar erre emlékezni? :) De most ne a maszkokra gondoljunk, a nap mint nap ismétlődő hírekre és az azokból generált mémekre, ne a politikára, ne a cinizmusra sőt ne is arra, hogy még hány feladatot kell leadni a gyereknek!!

Gondoljunk arra, hogy ez is egy időszak. Az idő pedig szalad korona idején is sajnos...

Dobjuk fel a napjainkat képekkel! Még az is lehet, hogy bejön a "játék" és napi programmá válik! :) Elő hát a telefonokkal, fényképezőgépekkel! Kattintásra fel!


Én pedig, ha megengeditek segítek nektek egy-két fotózási tippel, hogy csodás emlékek születhessenek!


1. TIPP: HELYSZÍN


Nyílt titok, hogy egyre inkább előnyben részesítem a kültéri fotózást. Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál a környéken egy tökéletes, gazos, virágos, fás kis zugot, ami a fotózásod LEGJOBB helyszíne lesz. De próbáld a kertben, az erkélyen, vagy bárhol ahol jut rád elég természetes fény.


2. TIPP: IDŐZÍTÉS


Mikor is érdemes fotózni? Röviden: semmiképpen sem délben!!! Kivéve ha a szobában teszed :) Ha magasról süt ránk a nap, olyan csúnya fekete karikák lesznek a szemeink alatt, mintha hajnalig ment volna a rock'n roll :) Várjuk hát meg a késő délutánt/estét.. Épp mielőtt lemenne a nap. Olyan gyönyörű fényeket, színeket fogsz kapni, hogy filterre sem lesz szükség ;) Itt megjegyezném, hogy ugyanez igaz a korai napfelkeltére is, de ezzel most nem hozakodnék elő :) valahogy nincs előttem a kép, hogy most bárki felébredne hajnali 5kor az ideális fények reményében :)3. TIPP: BEÁLLÍTÁS


Egy fotózás során nyilván sokat instruálunk, hiszen időkorlát is van és azt sem szeretnénk, hogy a modell elunja magát :) De ez nem ám amolyan rendreutasító stílusban zajlik, inkább játékosan! Mindenkinek több kedve van fotózáshoz, ha nem egy újabb feladatnak tekinti :)


4. TIPP KÉPTARTALOM


Ne akard ráfotózni a képedre, a kerti szökőkutat, a cicátokat, az éppen arra repülő rigót, a gyerek 5 kedvenc játékát, de még a Budai Várat is! Nézd azt a pillanatot, azt a kis mosolyt, a kezeket ölelés közben... Lépj közelebb... Sokszor egy kis részlet többet mesél, mint ezer kellék.5. TIPP ELŐHÍVÁS


Ha szeretnétek ezekből a képekből egy szép albumot, vagy egy kollázst a falra, próbáljátok egymással harmonizáló képeket választani. Olyat ami hasonló helszínen, hasonló színekkel készültek. Ha használtok valamilyen képszerkesztő programot/alkalmazást, azon belül filtereket, minden képre ugyanazt használjátok. Ettől egységes, harmonikus lesz a látvány.

+1 TIPP KREATIVITÁS


Próbáljatok ki internetes kihívásokat, vagy ami személyes kedvencem, csináljatok "Then & Now" / "Régen és Most" jellegű képeket! Válasszatok egy régi képet magatokról és csináljatok hasonlót. Az ismétlődés lehet helyszín, póz, vagy ruha is! Higgyétek el ez örök emlék marad, vagy akár családi hagyománnyá nőheti ki magát :)


Az alábbi képen a pici lányom egykori ruhámat viseli.. Órákig tudom nézni...


Remélem kicsit tudtam segíteni Nektek. Kitartás Mindenkinek!


Ha szeretnétek még találkozni a bejegyzéseimmel, csatlakozzatok a facebook vagy instagram oldalamhoz!159 views0 comments
bottom of page